Најави се

Регистрација

Профил

“ВКЛУЧИ СЕ – ПОБАРАЈ ГЛАСНО!“

Cредба со жени од с. Ораовица

На 16.08.2021 год. во дворот на Манастирот Св. Ѓеоргиј во с.Ораовица, општина Радовиш се одржа средба со дваесетина жени и локални аниматорки од с.Ораовица во рамките на проектот „Побарај промена“.
Учесничките воочија повеќе проблеми со кои се соочуваат жените во с. Ораовица и дефинираа листа на проблеми. Притоа беше направена и приоритизација на проблемите,  со цел нивно застапување пред локалните власти за нивно вклучување во програмите и буџетот на општина Радовиш.
 
 

Сподели:

Повеќе објави

Средба за сработеното во с.Пчиња

На 30.01.2022год. беше одржана средба и со жените од работниот тим во селото Пчиња. На средбата се дискутираше за сработеното во 2021 година, и нивните

Средба со градоначалникот на општина Конче

На 2.12.2021год. жените од село Конче одржаа работна средба со градоначалникот на општина Конче г-н Златко Ристов. На средбата тие ги презентира предлог барањата за решавање проблемите со кои