Најави се

Регистрација

Профил

“ВКЛУЧИ СЕ – ПОБАРАЈ ГЛАСНО!“

Јавен настан во с.Пчиња – чистење , фарбање и заградување со жица на мостот во с.Пчиња

Настанот е организиран на иницијатива на жените од с.Пчиња, бидејќи постоечкиот мост не беше ограден и претставуваше опасност за децата кога одат на училиште. Акцијата траеше два дена на 26-27.09.2021. со учество на повеќе жени, мажи и деца од селото, како и претставнички на Х.З. Мајка” – Куманово. Се собираше отпад, расчистување на мостот и околу него и реката,  бојадисување и оградување со заштитна мрежа, со средства предвидени во проектот. На настанот беа поделени и торбички од кампањата БИДИ ЈАСНА  И ГЛАСНА” и освежување. Од спроведената акција придобивка имаат сите од селото, но особено жените чии деца го користат мостот за одење на училиште. Директорката на училиштето изрази голема благодарност кон учесничките во акцијата и решавање на овој долгогодишен локален проблем.

     

 

   

                       

                       

Сподели:

Повеќе објави

Средба за сработеното во с.Пчиња

На 30.01.2022год. беше одржана средба и со жените од работниот тим во селото Пчиња. На средбата се дискутираше за сработеното во 2021 година, и нивните

Средба со градоначалникот на општина Конче

На 2.12.2021год. жените од село Конче одржаа работна средба со градоначалникот на општина Конче г-н Златко Ристов. На средбата тие ги презентира предлог барањата за решавање проблемите со кои