Најави се

Регистрација

Профил

“ВКЛУЧИ СЕ – ПОБАРАЈ ГЛАСНО!“

Средба со локални лидерки во општина Струмица

Организација на жени од Струмица во периодот: 01.05.2021 – 31.05.2021г. оствари средби со локални лидерки од две заедници – 6-та Урбана заедница од градот Струмица и село Босилово, на кои беа договорени првите средби „кафе муабети“.

Во текот  месецот, локалните лидерки спроведоа и анкетни прашалници со 150 жени, 90 во Струмица (6-та УЗ) и со 60 жени во село Босилово. Реализирани се и по една „кафе средба“ во двете заедници и на истите присуствуваа 10 жени кои беа запознаени со целите, активностите и резултатите на проектот „Биди активна – Биди гласна“, а се дискутираше и за проблемите со кои се соочуваат во нивните заедници. Подготвен е прашалник за фокус групи за идентификување на потребите и проблемите со кои се соочуваат жените од двете заедници. На фејсбук страната на проектот „Биди активна – биди гласна!“ редовно се споделуваат објави за реализираните активности.

 

Сподели:

Повеќе објави

Работилница во Куманово

Хуманитарното здружение „Мајка“ од Куманово одржа работна средба за изработка на Програмата на Комисијата за еднакви можности на жените и мажите. На работилницата учествуваа претставници

Средба со жените ромки од Штип

Во Штип на 13.10, се оддржа средба со група на активни жени ромки од Штип во поддршка на здружението „Черења“. На работната средба учесничките ги

Средба со жените во Штип

На 26 септември во Хотел Изгрев се одржа средба со жените од општина Штип. На средбата се разговараше за предизвиците и проблемите со кои се