Најави се

Регистрација

Профил

“ВКЛУЧИ СЕ – ПОБАРАЈ ГЛАСНО!“

Средба со градоначалникот на Струмица

Организација на жени Струмица, во соработка со Комисијата за еднакви можности на жените и мажите на Општина Струмица, на 29.11.2021 год. организираше дебата, на која се презентираа приоритетните барања на жените од Струмица и околните општини. Дебатата беше со цел жените да добијат повратна информација од градоначалникот и општинската администрација за нивните поднесени барања и решавање на проблемите и потребите на жените со кои тие секојдневно се соочуваат. Барањата за приоритетните потреби на жените беа поднесени до општината во претходните месеци.

На дебатата зема учество и новиот градоначалник на Струмица, г-дин Костадин Костадинов и одговорните лица.

Ефективно и значајно учеството на жените во креирање на локалните политики, поттикнува поголема соработка на  граѓаните/ките со локалната самоуправа и задоволување на нивните потреби.

        

Сподели:

Повеќе објави

Работилница во Куманово

Хуманитарното здружение „Мајка“ од Куманово одржа работна средба за изработка на Програмата на Комисијата за еднакви можности на жените и мажите. На работилницата учествуваа претставници

Средба со жените ромки од Штип

Во Штип на 13.10, се оддржа средба со група на активни жени ромки од Штип во поддршка на здружението „Черења“. На работната средба учесничките ги

Средба со жените во Штип

На 26 септември во Хотел Изгрев се одржа средба со жените од општина Штип. На средбата се разговараше за предизвиците и проблемите со кои се