Најави се

Регистрација

Профил

“ВКЛУЧИ СЕ – ПОБАРАЈ ГЛАСНО!“

Средба со градоначалникот г-дин Иван Јорданов

На 12.11.2021 год. група на жени учеснички на работилниците организирани во рамките на БИДИ ЈАСНА – БИДИ ГЛАСНА” имаше состанок со градоначалникот на општина Штип г-дин Иван Јорданов. На состанокот беа презентирани барањата за решавање на приоритетните проблеми кои жените Ромки ги одредија на состаноците и работилниците организирани од Черење” во рамките на проектот Жените ромки знаат како”.

Приоритетен проблем за решавање, за кое е поднесено барање до општината е асфалтирање и уредување на улицата Черења”. Жените ромки од Штип кои живеат во ромскoто маало имаат потреба од асфалтирање на улиците, кои  после дожд се полнат со вода и кал. Оваа состојба им го отежнува пристапот до централното градско подрачје, го отежнува пристапот на децата до училиште како и одржувањето на хигиената во домовите која секогаш е товар на жените.

Сподели:

Повеќе објави

Средба за сработеното во с.Пчиња

На 30.01.2022год. беше одржана средба и со жените од работниот тим во селото Пчиња. На средбата се дискутираше за сработеното во 2021 година, и нивните

Средба со градоначалникот на општина Конче

На 2.12.2021год. жените од село Конче одржаа работна средба со градоначалникот на општина Конче г-н Златко Ристов. На средбата тие ги презентира предлог барањата за решавање проблемите со кои