Најави се

Регистрација

Профил

“ВКЛУЧИ СЕ – ПОБАРАЈ ГЛАСНО!“

Состанок со жени ромки во општина Кочани 25.06.2021

Жените ромки на состанок во Кочани ги утврдуваа проблемите со кои се соочуваат тие, во местата каде живеат.  Ова е дел од серијата состаноци со жените ромки и во Штип и Виница.  “Черње” како локална организација продолжува со поддршка и помош на локалните жени да се мобилизираат, организираат, понудат решение и барање до локалната самоуправа.

Сподели:

Повеќе објави

Работилница во Куманово

Хуманитарното здружение „Мајка“ од Куманово одржа работна средба за изработка на Програмата на Комисијата за еднакви можности на жените и мажите. На работилницата учествуваа претставници

Средба со жените ромки од Штип

Во Штип на 13.10, се оддржа средба со група на активни жени ромки од Штип во поддршка на здружението „Черења“. На работната средба учесничките ги

Средба со жените во Штип

На 26 септември во Хотел Изгрев се одржа средба со жените од општина Штип. На средбата се разговараше за предизвиците и проблемите со кои се