Најави се

Регистрација

Профил

“ВКЛУЧИ СЕ – ПОБАРАЈ ГЛАСНО!“

Рангирање на приоритетни проблеми од Кочани и Виница

Работилница одржана во Штип со жените Ромки од Кочани и Виница. На работилницата жените Ромки од блиску се запознаа со функционирањето на локалната самоуправа.  Исто така беа рангирани и приоритетните проблеми со кои се соочуваат жените во своите заедници.  Истите како барање ќе се поднесат до општините Кочани и  Виница за да бидат опфатени во програмата и буџетот на општината за 2022 година.
 
 

Сподели:

Повеќе објави

Работилница во Куманово

Хуманитарното здружение „Мајка“ од Куманово одржа работна средба за изработка на Програмата на Комисијата за еднакви можности на жените и мажите. На работилницата учествуваа претставници

Средба со жените ромки од Штип

Во Штип на 13.10, се оддржа средба со група на активни жени ромки од Штип во поддршка на здружението „Черења“. На работната средба учесничките ги

Средба со жените во Штип

На 26 септември во Хотел Изгрев се одржа средба со жените од општина Штип. На средбата се разговараше за предизвиците и проблемите со кои се