Најави се

Регистрација

Профил

“ВКЛУЧИ СЕ – ПОБАРАЈ ГЛАСНО!“

Отворен ден во Штип “ТИ МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ ПРОМЕНА ВО ТВОЈАТА ЗАЕДНИЦА“

Отворен ден во Штип “ТИ МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ ПРОМЕНА ВО ТВОЈАТА ЗАЕДНИЦА“ во организација на ЕХО, како дел од проектот “ВКЛУЧИ СЕ ПОБАРАЈ ГЛАСНО“

Отворениот информативен ден кој се одржа на 8.6.2021 год. во Штип имаше за цел да ги поттикне жените од Штип да ги изнесат проблемите и предизвиците со кои се соочуваат во секојдневниот живот, а се во надлежност и може да ги реши локалната самоуправа.

Настанот послужи и за екипирање на женски активистки кои во соработка со ЕХО ќе работата на подготовката на родово буџетски иницијативи и заеднички ќе застапуваат истите да бидат финасиски планирани во идниот буџет на Општина Штип.

На настанот 63 жени пријавиле проблем, 17 од нив сакаат да се вклучат во акциите за застапување пред општината Штип. Настанот и штандот беше посетен вкупно од над 100 жени и други граѓани.

 

Сподели:

Повеќе објави

Средба за сработеното во с.Пчиња

На 30.01.2022год. беше одржана средба и со жените од работниот тим во селото Пчиња. На средбата се дискутираше за сработеното во 2021 година, и нивните

Средба со градоначалникот на општина Конче

На 2.12.2021год. жените од село Конче одржаа работна средба со градоначалникот на општина Конче г-н Златко Ристов. На средбата тие ги презентира предлог барањата за решавање проблемите со кои