Најави се

Регистрација

Профил

“ВКЛУЧИ СЕ – ПОБАРАЈ ГЛАСНО!“

Организација на жени Струмица за своите почетни активности на проектот БИДИ АКТИВНА – БИДИ ГЛАСНА!

Во периодот март-април 2020 година како почетни активности организацијата на жени од Струмица идентификуваше 4 локални лидерки од две заедници – 6-та Урбана заедница од градот Струмица и село Босилово, општина Босилово и оствари две онлајн средби со истите.

Подготвија анкетен прашалник за идентификување на потребите и проблемите со кои се соочуваат жените од двете заедници, кој ќе на терен ќе се спроведува во мај.

Креирана е фејсбук страна на проектот „Биди активна – биди гласна!“ како дел од проектот ВКЛУЧИ СЕ_ ПОБАРАЈ ГЛАСНО! и ексел база за внес на податоци за активни жени од двете заедници. Проектниот тим во овој период врши и редовно следење на активностите на општините Струмица и Босилово, преку нивните официјални веб страни и страните на социјалните мрежи.

Сподели:

Повеќе објави

Средба за сработеното во с.Пчиња

На 30.01.2022год. беше одржана средба и со жените од работниот тим во селото Пчиња. На средбата се дискутираше за сработеното во 2021 година, и нивните

Средба со градоначалникот на општина Конче

На 2.12.2021год. жените од село Конче одржаа работна средба со градоначалникот на општина Конче г-н Златко Ристов. На средбата тие ги презентира предлог барањата за решавање проблемите со кои