Најави се

Регистрација

Профил

“ВКЛУЧИ СЕ – ПОБАРАЈ ГЛАСНО!“

Жените од Босилово и 6-та УЗ – Струмица

На средби “кафе муабети” со жените од Босилово и од 6-та УЗ – Струмица, организирани од Организацијата на жени Струмица, се дискутираше за важноста на женското учество во процесите на планирање и одлучување на локално ниво, како и за механизмите за активно учество. Присуството на претставничка од НСРР придонесе кон дополнотелно охрабрување и мотивација на жените во овие процеси.

 

 

 

Сподели:

Повеќе објави

Работилница во Куманово

Хуманитарното здружение „Мајка“ од Куманово одржа работна средба за изработка на Програмата на Комисијата за еднакви можности на жените и мажите. На работилницата учествуваа претставници

Средба со жените ромки од Штип

Во Штип на 13.10, се оддржа средба со група на активни жени ромки од Штип во поддршка на здружението „Черења“. На работната средба учесничките ги

Средба со жените во Штип

На 26 септември во Хотел Изгрев се одржа средба со жените од општина Штип. На средбата се разговараше за предизвиците и проблемите со кои се