Најави се

Регистрација

Профил

“ВКЛУЧИ СЕ – ПОБАРАЈ ГЛАСНО!“

ЕХО на средбата со Градоначалникот на Штип

На 10.11.2021 год. тимот на ЕХО оствари средба со  Градоначалникот  на Штип г-дин Иван Јорданов.
На  состанокот Градоначалникот беше запознат со теренските активности на ЕХО и локалните женски јадра од неколку заедници во градот Штип, во рамките на проектот ВКЛУЧИ СЕ-ПОБАРАЈ ГЛАСНО” .
Во фокусот на оваа средба беше, информирање и дискусија за  веќе поднесените пет родово буџетски иницијативи до општината, за решавање на акутни проблеми со кои се соочуваат жените во нивната заедница.
Врз основа на позитивниот став и отвореноста за соработка на градоначалникот, ЕХО со долгогодишното искуство во мониторирање  на полето на транспарентно и отчетно владеење на локалните власти, ќе  продолжи да им помага на  јадрата женски активистки кон остварување на нивните барања.
      

Сподели:

Повеќе објави

Средба за сработеното во с.Пчиња

На 30.01.2022год. беше одржана средба и со жените од работниот тим во селото Пчиња. На средбата се дискутираше за сработеното во 2021 година, и нивните

Средба со градоначалникот на општина Конче

На 2.12.2021год. жените од село Конче одржаа работна средба со градоначалникот на општина Конче г-н Златко Ристов. На средбата тие ги презентира предлог барањата за решавање проблемите со кои