АКТУЕЛНО

За Платформата

“ВКЛУЧИ СЕ – ПОБАРАЈ ГЛАСНО!“

Платформата има за цел да ја поттикне и зголеми соработката помеѓу сите организации кои работата на унапредување на женските права како и место каде женските организации ќе споделуваат и разменуваат искуства, ќе разговараат на теми важни за женското движење, теми поврзани со работењето на општините, граѓанските можности за вклучување во процесите на носење одлуки како на локално така и на централно ниво. Ќе служи како место каде ќе произлегуваат идеи и акции за застапување за промени.

Мултимедиа

На 25 и 26 ноември во просториите на општина Куманово ХЗ „Мајка“ одржа дводневна работилница  за изработка на Програмата на Комисијата за …

На 01.11 (вторник) во Куманово, од страна на ХЗ „Мајка“ беше одржана еднодневна работилница. На работилницата се разговараше за родовиот концепт, родово …

Во Штип на 13.10, се оддржа средба со група на активни жени ромки од Штип во поддршка на здружението „Черења“. На работната …

На 26 септември во Хотел Изгрев се одржа средба со жените од општина Штип. На средбата се разговараше за предизвиците и проблемите …

ПРОЕКТОТ ГО СПРОВЕДУВААТ

Проектот „Вклучи се – побарај гласно!“ на НСРР – Национален совет за родова рамноправност и АГОРА – Центар за промовирање граѓански вредности, е поддржан во рамките на проектот на UN Women „Промовирање на родово-одговорни политики и буџети: кон транспарентно, инклузивно и отчетно управување во Република Северна Македонија“, со финансиска поддршка од Швајцарската агенција за развој и соработка и Шведската агенција за меѓународна соработка и развој - Сида.